Czytelnia › Dyskusje › Wrazenia po 3 spotkaniu › Odpowiedź na: Wrazenia po 3 spotkaniu
-
A wiesz, ze właśnie zebrałam trochę komplementów odnośnie tego koloru i tego jak w nim wyglądam? A to nigdy nie byłby mój pierwszy wybór. Ja zawsze wybieram bardziej stonowane kolory, beże, brązy. I wczoraj napisała do mnie dziewczyna, że kolory wprowadzają do naszego życia odpowiednie żywioły. Pewna energetykę, która oddziaływuje na każdą osobę inaczej. Ma to ścisły związek z żywiołami, które dominują i reagują na daną rzeczywistość. To jak odbieramy kolory, kształty, tekstury nie jest bez znaczenia. Czasem jeżeli wybieramy jakiś kolor to jest to sygnał , komunikacja naszej duszy z nami abyśmy zwrócili uwagę na dany aspekt naszego życia. Dzięki ubraniom możemy nie tylko dodawać sobie pewności siebie ale też polepszać nasz stan przy wahaniach nastroju lub wizualizując sobie jakiś kolor pomagać sobie w samoleczeniu. Ciekawa teoria przyznam szczerze, będę chciała się temu przyjrzeć.
Jeśli chodzi o ametyst to moja nauczycielka z szamańskiej szkoły mówi ze jeśli chcemy otworzyć się na zapamiętywanie snów to jednym ze sposobów jest właśnie trzymanie apetytu przy łóżku. Ja trzymam przy poduszce.
Wiele dobrego o tym kamieniu mówiła. Ametyst jest nazywany kamieniem harmonii i relaksu, a wg medycyny niekonwencjonalnej: Łagodzi bóle głowy i migreny. Pomaga w bezsenności – zapewnia zdrowy i spokojny sen. Sprzyja pozbywaniu się urazów psychicznych oraz łagodzi objawy chorób o podłożu nerwowym. Reguluje przemianę materii.
Całuję Was ❤️