Find answers, ask questions, and connect with our
community around the world.

Czytelnia Dyskusje Tydzień po 2 spotkaniu Odpowiedź na: Tydzień po 2 spotkaniu

• Marta N

Administrator
    19 stycznia 2022 o 23:00

Dziękuję @Kasia za Twoją odpowiedź!

Jak czytałam tą historie to aż miałam gęsią skórkę, wyczułam jakąś silną energię. Bardzo doceniam, ze o tym napisałaś!

Od razu zaczęłam się zastanawiać, czy mam coś jeszcze po jakimś byłym, po czym spojrzałam na rękę i zdałam sobie sprawę, ze tuż obok nowego pierścionka zaręczynowego od męża, noszę pierścionek zaręczynowy od poprzedniego narzeczonego.

Pisałam o kryzysie, który miałam w relacji małżeńskiej w ubiegłym roku, miał być rozwód, ale nie było(moj byly narzeczony przekonał mnie do tego, żeby spojrzeć inaczej, dać szanse relacji), w końcu postanowiliśmy, ze chcemy nowy ślub (bo w tamtym okazało się, ze razem nie byliśmy mentalnie na takim samym poziomie wejścia, w dzień naszego slubu zmarł tata mojego męża, tzn doczekał się naszego tak, i zmarł..i moj mąż wyznał, ze podczas slubu jego ze mną nie było myślami), ale zanim ślub, to niedawno przyszły do mnie nowe zaręczyny. Pierścionek był ciut za duży, więc na dół włożyłam ten od poprzedniego narzeczonego. Nic nie jest przypadkiem. Zastanawiam się teraz jak ta energia działa, przyszło mi do głowy, ze podświadomie mam przy sobie strażnika, który ma na oku nową relacje z mężem.

Macie jakieś przyjacielskie relacje z byłymi partnerami? Myślicie, ze takie rzeczy z poprzednich relacji mogą w niektórych sytuacjach działać pozytywnie? Czy moze to jednak forma jakiegoś uwiązania z przeszłością? Jakie są wasze doświadczenia?

Kasia, dziękuję, ze wspomniałaś tez o tym, ze u Ciebie ten temat notesu nałożył się na czas relacji z Twoim mężem, cały czas gdzies tam był. Ostatecznie spaliłas notes… przypomniałaś mi tym samym, ze to nie tak, ze dostajemy w prezencie fajną relację, tylko codziennie mamy wybór, co zrobić, aby tą relację tworzyć..“fajną”