Czytelnia › Dyskusje › Codzienne rozmowy › Odpowiedź na: Codzienne rozmowy
-
Moje odpowiedzi na zadanie nr 2.
1. Moim największym sukcesem w życiu osobistym nie tylko w zeszłym roku, ale w całym moim życiu jest pojawienie się na świecie mojego syna Rysia i narodzenie się mnie jako matki.
W życiu zawodowym nie osiągnęłam nic, ponieważ od października 2020 nie pracuję (najpierw L4, potem macierzyński) ale chyba to, że mimo ciężkiej ciąży (przez bardzo mocno zaostrzone azs, sama ciąża jako ciąża była wspaniałym doświadczeniem) i urodzenia dziecka, rozpoczęłam i nadal kontynuuje trudne studia podyplomowe z neurologopedii klinicznej z wczesną interwencją logopedyczną na uniwersytecie medycznym…są koszmarnie ciężkie i wymagające, szczególnie przy niemowlaku, ale również bardzo budujące i wartościowe.
2. Biorę udział w mastermind, ponieważ mam nadzieję na ponowne znalezienie równowagi w życiu oraz sposobu, na pokonanie albo chociaż uspokojenie mojego azs.
3. Moim największym celem niezawodowym jest wychowanie Rysia na dobrego i pewnego siebie człowieka, a tak stricte dla siebie, to pokonanie azsu i powrót do formy sprzed lat 🙂
4. Moim największym celem zawodowym jest otwarcie placówki terapeutycznej dla dzieci z autyzmem, sprzężeniami oraz chorobami genetycznymi. Jest to ogromny cel, na ten moment bardzo trudny do zrealizowania. Mniejszą jego wersją jest otwarcie gabinetu, w którym prowadziłabym terapie.
5. Chciałabym odnaleźć sposób na uspokojenie swojego ciała i umysłu, na znalezienie równowagi w życiu oraz być może odpowiedzi na pytania “dlaczego mnie to spotyka?” 😀
6. Przez najbliższe 3 miesiące chciałabym stworzyć porządne podstawy w sobie i swoim otoczeniu do pracy nad sobą. W ciągu najbliższego roku chciałabym wrócić do pracy zawodowej, otworzyć gabinet, polecieć z mężem i synem do Kanady i po prostu cieszyć się życiem 🙂
7. W sumie nie wiem co mnie negatywnie odpala w grupie, raczej tylko niechęć reszty uczestników i fałsz/kłamstwo. Ogólnie uwielbiam pracę w grupie więc mam nadzieję, że gdy minie stres, wszystkie się “odpalimy” pozytywnie 🙂
<3